WEKO3
アイテム
魚鱗の破砕減圧処理によるゼラチン抽出に関する研究
http://hdl.handle.net/11478/00001694
http://hdl.handle.net/11478/000016940036ee69-911f-4fcc-b6f6-ea6d1cba35c5
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
福工大-総合研究機構-所報4-1 (2.4 MB)
|
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2021-12-09 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 魚鱗の破砕減圧処理によるゼラチン抽出に関する研究 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Study on Gelatin Extraction by Crushing and Decompression Process of Fish Scales | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Gelatin | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Collagen | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Extract | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Fish scale | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Crush | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Gelatin | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Collagen | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Extract | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Fish scale | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Crush | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
桑原, 順子
× 桑原, 順子 |
|||||
著者(ヨミ) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 3399 | |||||
姓名 | クワハラ, ジュンコ | |||||
別言語の著者 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 3400 | |||||
姓名 | KUWAHARA, Junko | |||||
内容記述 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | Collagen is one of the proteins that compose the bones and skin of mammls and fish, and is sensitive to heating. Heatdenatured collagen, called gelatin, is also widely used as a raw material for pharmaceuticals, cosmetics, and foods. In this study, a new extraction method was developed to increase the efficiency of gelatin extraction from hard fish scales. When the fish scales were crushed for 2min and then pocessed under vacuum at 40℃ and-30 kPa in dilute hydrochloric acid, gelatin could be extacted in 64.8% yield. This results suggest an innovative method to extract gelatin from hard tissues such as fish scales with convenient and less acid. | |||||
書誌情報 |
福岡工業大学総合研究機構研究所報 巻 4, p. 1-5, 発行日 2021-10-31 |
|||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 24345725 | |||||
フォーマット | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | application/pdf | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
タイトル(ヨミ) | ||||||
その他のタイトル | ギョリン ノ ハサイ ゲンアツ ショリ ニヨル ゼラチン チュウシュツ ニ カンスル ケンキュウ | |||||
出版者 | ||||||
出版者 | 福岡工業大学総合研究機構 | |||||
出版者(ヨミ) | ||||||
値 | フクオカ コウギョウ ダイガク ソウゴウ ケンキュウ キコウ | |||||
資源タイプ | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 論文(Article) | |||||
資源タイプ・ローカル | ||||||
値 | 紀要論文 | |||||
資源タイプ・NII | ||||||
値 | Departmental Bulletin Paper | |||||
資源タイプ・DCMI | ||||||
値 | text | |||||
資源タイプ・ローカル表示コード | ||||||
値 | 02 | |||||
コメント | ||||||
値 | エレクトロニクス研究所 |