WEKO3
アイテム
化粧品原料としてのサバ表皮成分の評価
http://hdl.handle.net/11478/1533
http://hdl.handle.net/11478/15339206d88a-5243-499f-9a01-1fa0473fb42f
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
11478-1533_p63.pdf (1.1 MB)
|
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2020-04-27 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 化粧品原料としてのサバ表皮成分の評価 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Evaluation of Mackerel Mucus Components as Cosmetic Ingredients | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Cosmetics | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Mucus | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Mackerel | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Antioxidant activity | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Cosmetics | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Mucus | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Mackerel | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Antioxidant activity | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
桑原, 順子
× 桑原, 順子× 田上, 真央 |
|||||
著者(ヨミ) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 2730 | |||||
姓名 | クワハラ, ジュンコ | |||||
著者(ヨミ) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 2731 | |||||
姓名 | タガミ, マオ | |||||
別言語の著者 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 2732 | |||||
姓名 | KUWAHARA, Junko | |||||
別言語の著者 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 2733 | |||||
姓名 | TAGAMI, Mao | |||||
内容記述 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | There was a case report that some symptoms such as atopic dermatitis such as rough hands and itching of people who have been handling many Mackerels for a long time have improved. Mucus component of Mackerel might include active ingredient to be able to improve rough skin or atopic dermatitis. If effective active ingredients are found, the novel substance might be applicable as a cosmetic or pharmaceutical ingredient. In this study, amino acids component of Mackerel’s mucus was analyzed by Ultra High Performance Liquid Chromatography and was evaluated the antioxidant activity in vitro. The sample was prepared farmed and natural Mackerels in each analysis. Low molecular fraction of farmed Mackerels showed high antioxidant activity. | |||||
書誌情報 |
福岡工業大学総合研究機構研究所所報 巻 2, p. 63-66, 発行日 2020-04-11 |
|||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 24345725 | |||||
フォーマット | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | application/pdf | |||||
形態 | ||||||
値 | 1082093 bytes | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
タイトル(ヨミ) | ||||||
その他のタイトル | ケショウヒン ゲンリョウ トシテ ノ サバ ヒョウヒ セイブン ノ ヒョウカ | |||||
出版者 | ||||||
出版者 | 福岡工業大学総合研究機構 | |||||
出版者(ヨミ) | ||||||
値 | フクオカ コウギョウ ダイガク ソウゴウ ケンキュウ キコウ | |||||
資源タイプ | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 論文(Article) | |||||
資源タイプ・ローカル | ||||||
値 | 紀要論文 | |||||
資源タイプ・NII | ||||||
値 | Departmental Bulletin Paper | |||||
資源タイプ・DCMI | ||||||
値 | text | |||||
資源タイプ・ローカル表示コード | ||||||
値 | 02 | |||||
コメント | ||||||
値 | エレクトロニクス研究所(Electronics Research Laboratory) |