| Item type |
紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) |
| 公開日 |
2024-12-11 |
| タイトル |
|
|
タイトル |
色の明度短期記憶に対し柑橘臭が及ぼす影響についての報告 |
|
言語 |
ja |
| 言語 |
|
|
言語 |
jpn |
| キーワード |
|
|
言語 |
en |
|
主題Scheme |
Other |
|
主題 |
Event-related potential |
| キーワード |
|
|
言語 |
en |
|
主題Scheme |
Other |
|
主題 |
Olfaction |
| キーワード |
|
|
言語 |
en |
|
主題Scheme |
Other |
|
主題 |
2-back Task |
| 資源タイプ |
|
|
資源タイプ識別子 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 |
|
資源タイプ |
departmental bulletin paper |
| 著者 |
山下 圭太郎
西村 太貴
田村 かおり
|
| 著者(ヨミ) |
|
|
|
姓名 |
ヤマシタ ケイタロウ |
|
|
言語 |
ja |
|
|
姓 |
ヤマシタ |
|
|
言語 |
ja |
|
|
名 |
ケイタロウ |
|
|
言語 |
ja |
| 著者(ヨミ) |
|
|
|
姓名 |
ニシムラ タイキ |
|
|
言語 |
ja |
|
|
姓 |
ニシムラ |
|
|
言語 |
ja |
|
|
名 |
タイキ |
|
|
言語 |
ja |
| 著者(ヨミ) |
|
|
|
姓名 |
タムラ カオリ |
|
|
言語 |
ja |
|
|
姓 |
タムラ |
|
|
言語 |
ja |
|
|
名 |
カオリ |
|
|
言語 |
ja |
| 別言語の著者 |
|
|
|
姓名 |
YAMASHITA Keitaro |
|
|
言語 |
en |
|
|
姓 |
YAMASHITA |
|
|
言語 |
en |
|
|
名 |
Keitaro |
|
|
言語 |
en |
| 別言語の著者 |
|
|
|
姓名 |
NISHIMURA Taiki |
|
|
言語 |
en |
|
|
姓 |
NISHIMURA |
|
|
言語 |
en |
|
|
名 |
Taiki |
|
|
言語 |
en |
| 別言語の著者 |
|
|
|
姓名 |
TAMURA Kaori |
|
|
言語 |
en |
|
|
姓 |
TAMURA |
|
|
言語 |
en |
|
|
名 |
Kaori |
|
|
言語 |
en |
| 内容記述 |
|
|
内容記述タイプ |
Abstract |
|
内容記述 |
Olfactory inputs can modulate the visual cognitive process. The authors investigated the effect of citrus odor on the working memory of the orange color. This report focused on color brightness as one of the visual features for memorization. We designed a 2-back color working memory task. The participants performed this task with citrus odor presentation and were measured electroencephalography (EEG) during the task. This report compared the event-related potential peaks obtained from EEG to demonstrate the impact of citrus odor on the recognition of orange color brightness. |
|
言語 |
en |
| bibliographic_information |
ja : 福岡工業大学総合研究機構研究所所報
号 7,
p. 41-43,
ページ数 3,
発行日 2024-10-31
|
| item_3_source_id_7 |
|
|
収録物識別子タイプ |
PISSN |
|
収録物識別子 |
24345725 |
| フォーマット |
|
|
内容記述タイプ |
Other |
|
内容記述 |
application/pdf |
| 出版タイプ |
|
|
出版タイプ |
VoR |
|
出版タイプResource |
http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |
| その他の言語のタイトル |
|
|
その他のタイトル |
Citrus odor can influence on working memory of color brightness |
|
言語 |
en |
| タイトル(ヨミ) |
|
|
その他のタイトル |
イロ ノ メイド タンキ キオク ニ タイシ カンキツシュウ ガ オヨボス エイキョウ ニ ツイテノ ホウコク |
|
言語 |
ja |
| 出版者 |
|
|
出版者 |
福岡工業大学総合研究機構 |
|
言語 |
ja |
| 出版者(ヨミ) |
|
|
言語 |
ja |
|
値 |
フクオカ コウギョウ ダイガク ソウゴウ ケンキュウ キコウ |
| item_3_description_47 |
|
|
内容記述タイプ |
Other |
|
内容記述 |
論文(Atticle) |
|
言語 |
ja |
| item_3_text_48 |
|
|
言語 |
ja |
|
値 |
紀要論文 |
| item_3_text_49 |
|
|
値 |
Departmental Bulletin Paper |
| item_3_text_50 |
|
|
値 |
text |
| item_3_text_51 |
|
|
値 |
02 |
| コメント |
|
|
言語 |
ja |
|
値 |
情報科学研究所 |