WEKO3
アイテム
水中衝撃波を用いる非加熱食品加工装置のための空気絶縁方式リレースイッチの一提案
http://hdl.handle.net/11478/0002000152
http://hdl.handle.net/11478/00020001520a43378c-9882-49e0-aef0-337b1840516e
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||
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公開日 | 2024-12-10 | |||||||
タイトル | ||||||||
タイトル | 水中衝撃波を用いる非加熱食品加工装置のための空気絶縁方式リレースイッチの一提案 | |||||||
言語 | ja | |||||||
言語 | ||||||||
言語 | jpn | |||||||
キーワード | ||||||||
言語 | en | |||||||
主題Scheme | Other | |||||||
主題 | Sir-insulation relays | |||||||
キーワード | ||||||||
言語 | en | |||||||
主題Scheme | Other | |||||||
主題 | High withstand voltage characteristics | |||||||
キーワード | ||||||||
言語 | en | |||||||
主題Scheme | Other | |||||||
主題 | Electromagnet control | |||||||
キーワード | ||||||||
言語 | en | |||||||
主題Scheme | Other | |||||||
主題 | Non-thermal food processing | |||||||
資源タイプ | ||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||
著者 |
江口 啓
× 江口 啓
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著者(ヨミ) | ||||||||
姓名 | エグチ ケイ | |||||||
言語 | ja | |||||||
姓 | エグチ | |||||||
言語 | ja | |||||||
名 | ケイ | |||||||
言語 | ja | |||||||
別言語の著者 | ||||||||
姓名 | EGUCHI Kei | |||||||
言語 | en | |||||||
姓 | EGUCHI | |||||||
言語 | en | |||||||
名 | Kei | |||||||
言語 | en | |||||||
内容記述 | ||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||
内容記述 | In this study, a novel air-insulation relay with high withstand voltage characteristics is suggested for non-thermal food processing systems utilizing underwater shockwaves. By filling the underwater bowl with air, insulation is achieved by the proposed relay.The relay is turned on by controlling an electromagnet to rotate the bowl. In contrast to conventional air-insulation relays, the proposed technique allows for the low-cost realization of non-thermal food processing and the suppression of energy loss caused by arc discharge, because there is no need for costly relays with high withstand voltage characteristics. Laboratory experiments using a prototype have revealed the feasibility and effectiveness of the proposed relay. In the experiment, the output current of the proposed technique is 2.2 kA higher than conventional techniques. The results of the experiment indicate that the proposed method is capable of delivering an efficient food processing at a low cost. | |||||||
言語 | en | |||||||
bibliographic_information |
ja : 福岡工業大学総合研究機構研究所所報 号 7, p. 5-9, ページ数 5, 発行日 2024-10-31 |
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item_3_source_id_7 | ||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||
収録物識別子 | 24345725 | |||||||
フォーマット | ||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||
内容記述 | application/pdf | |||||||
出版タイプ | ||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||
タイトル(ヨミ) | ||||||||
その他のタイトル | スイチュウ ショウゲキハ オ モチイル ヒカネツ ショクヒン カコウ ソウチ ノ タメ ノ クウキ ゼツエン ホウシキ リレースイッチ ノ イチテイアン | |||||||
言語 | ja | |||||||
出版者 | ||||||||
出版者 | 福岡工業大学総合研究機構 | |||||||
言語 | ja | |||||||
出版者(ヨミ) | ||||||||
言語 | ja | |||||||
値 | フクオカ コウギョウ ダイガク ソウゴウ ケンキュウ キコウ | |||||||
item_3_description_47 | ||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||
内容記述 | 論文(Atticle) | |||||||
言語 | ja | |||||||
item_3_text_48 | ||||||||
言語 | ja | |||||||
値 | 紀要論文 | |||||||
item_3_text_49 | ||||||||
値 | Departmental Bulletin Paper | |||||||
item_3_text_50 | ||||||||
値 | text | |||||||
item_3_text_51 | ||||||||
値 | 02 | |||||||
コメント | ||||||||
言語 | ja | |||||||
値 | エレクトロニクス研究所 |